top of page

Blog

Zoeken
  • Foto van schrijverwegautokrassen

Bijgewerkt op: 5 dagen geleden

In drieënhalf uur laat ik je precies zien hoe je zelf je auto moet aanpakken. Alles zien en uitgelegd. Geen moeizame theorie maar uitleg tijdens het polijsten en poetsen waarmee je zelf direct al gaat beginnen.

De workshop poetsen en polijsten is vooral geschikt als je graag je eigen auto in 3,5 uur wilt leren kennen en later zelf een polijstmachine koopt. Je hebt thuis nog acht tot tien uur werk om alle krassen uit de lak weg te polijsten. Ideaal voor wat oudere auto's met krasjes en als lakreparaties te duur worden. Want 70 procent van de krassen verdwijnen definitief uit de lak als je zelf een polijstmachine koopt en een dag gaat polijsten.

Je auto onder de motorkap als nieuw, ruiten, banden, velgen in topconditie, drieënhalf uur praktijkgericht professioneel poetsen en polijsten. De lak weer als nieuw, instructie polijsten, machinaal in de wax zetten, krassen en krasjes verwijderen enz.

Zelf ga je 3,5 uur oefenen waarvan ruim twee uur met de excentrische polijstmachine. Je gaat direct aan de slag en alles zelf uitproberen voor 149 euro, dat is inclusief de gebruikte poetsmiddelen enz! Je polijst en poetst onder deskundige begeleiding een klein gedeelte van je auto, zoals de motorkap en een spatbord. Je kunt de resultaten en het eindresultaat dan heel goed beoordelen. Omdat je zelf urenlang lekker aan het werk bent leer je de handvaardigheid die nodig is en beheers je al snel de juiste techniek van het polijsten, ontvetten, beoordelen, diepere krassen aanpakken enz. Aan het eind van de polijst- en poetsinstructie weet je precies hoe je ook de binnenslagen, ongelakt plastic, rubbers en gelakt kunststof delen mooi krijgt en houdt. Je weet na afloop precies hoe je zelf je auto moet aanpakken en welke poetsmiddelen, wax, polijstpads en machine je nodig hebt. Het zijn gewone poetsmiddelen die je bij Nederlandse webshops kunt krijgen. Als je via zo'n webshop ook een polijstmachine koopt heb je daarna thuis nog een dag werk om je auto krasvrij te polijsten. Je krijgt ook een wasinstructie en ik laat je dus voor je gaat polijsten al zien hoe je kunststof, interieur, glas, rubbers, ruiten, velgen, banden en leer weer als nieuw krijgt. Dit is de ideale workshop als je nog te weinig kennis hebt van het polijsten, onderhoud en machinaal poetsen. Je kunt dan zelf goed voorbereid aan de slag met je auto. Deze workshop wordt het meest gekozen en is ideaal voor de zaterdagochtend of zondagochtend. Alleen jij, je auto en je instructeur, het is een workshop op maat. Na de workshop krijg je alles wat je hebt geleerd op de mail, nog eens uitgebreid beschreven op een hele lange lijst. En een poster waarop alles duidelijk en kort is samengevat.


Workshop voor twee personen

De workshops zijn maatwerk, dus alleen jij en je auto. Wil je met een vriend, partner of collega komen die ook wil leren polijsten, dan kan de workshop met een uur verlengd worden. Hij duurt dan 4,5 uur en kost 194 euro. Je leert dan allebei volledig polijsten en met de allernieuwste DAP EVO of de DAP EVO Plus polijstmachine.


Zelf een keramische coating aanbrengen

Direct aansluitend aan de workshop kun je als extra nog de instructie 'keramische of glascoating aanbrengen' volgen. Op een motorkap die al voorbereid is leer je dan hoe je perfect een keramische of glascoating op je auto aanbrengt. Dan weet je echt alles, je hebt leren polijsten en je weet hoe je na het polijsten thuis een glascoating op je auto moet aanbrengen. Zo krijg jij je auto weer in topconditie.

De workshop is alleen jij, je auto en je instructeur! Een persoonlijke workshop waarbij je al je vragen kunt stellen en op je gemak oefent

Dit leer je tijdens de workshop in 3,5 uur


1. We beginnen met een deel schoonmaken onder de motorkap

Je krijgt een goede uitleg van de juiste aanpak, je ziet de resultaten bij een auto die hier staat en vervolgens zie je dat bij je eigen auto ook gebeuren.

2. We kijken naar de wielen

Je krijgt instructie hoe je remstof verwijdert en je velgen altijd schoon houdt.

3. Een korte wasinstructie

Je wast een paar delen van je auto en je leert krasvrij auto wassen.

4. Zelf polijsten

Je gaat de motorkap polijsten zodat je de basiskennis oefent op het makkelijkste deel.

​Daarna een spatbord polijsten. Door uitgebreid te oefenen (onder begeleiding van je insructeur) op een staand (meestal voorspatbord) en liggend deel leer je de hele auto kennen.


Je krijgt een korte instructie over de soorten machines, pads en polijstmiddelen. Zodat je weet waarop je moet letten tijdens en bij het beginnen met polijsten. Dan ga je zelf tweeënhalf uur lang polijsten onder mijn begeleiding.

Je krijgt een gedegen uitleg en demonstratie en gaat direct al zelf aan de slag


Je leert:

- de juiste techniek, hoe om te gaan met vlakke en smalle delen, hoeken, rondingen

- Volledig krasvrij polijsten in overlappende banen

- Polijsten van hoeken en rondingen met dezelfde soort polijstpads

- Plaatselijk krassen verwijderen

- Voorkomen dat de polijstpad teveel opwarmt

- De juiste houding en aanpak zodat je het polijsten lang kunt volhouden

- De mogelijkheden bij ingebrande resten zoals dooie vliegen en vogelpoep

- Het polijsten van hard kunststof zoals bij deurlijsten en dakrailings

- Het aanbrengen van een SiC coating (extra)


Dan zie je het geweldige resultaat van het polijsten op je eigen auto. Krasvrije en spiegelgladde lak want de krassen verdwijnen onder je handen, voorgoed en definitief.

Na tweeënhalf uur oefenen op de motorkap en een spatbord (liggende en staande delen) ken je alle technieken voor professioneel polijsten. Dan beheers je het polijsten volledig en op de juiste manier.

Thuis heb je dan meestal nog acht tot tien uur nodig om je auto krasvrij te polijsten als je via een van de Nederlandse webwinkels een dual action polijstmachine aanschaft. Zo lang duurt het bij een gemiddelde auto en gemiddelde hoeveelheid krassen om je auto krasvrij te polijsten. Polijsten is vooral de eerste keer geduldwerk en het kan ook makkelijk deel voor deel gedaan worden. Je kunt de polijstpads wassen en hergebruiken. Je zult zien dat enige rust en aandacht zorgt voor een topresultaat en dat je hetzelfde resultaat behaald als professionele autodetailers


Welke polijstpads je moet gebruiken, de juiste toerentallen, welke polijstpasta en het machinaal aanbrengen van de waxsoorten; alles komt aan bod. Alles is teruggebracht tot het meest simpele en meest effectieve waardoor je niet veel verschillende middelen hoeft te kopen.


Het laatste half uur besteden we aan de meest effectieve middelen voor banden, velgen, ruiten, kunststoffen en rubbers aan binnen- en buitenkant. Heb je als extra nog het aanbrengen van een keramische coating erbij genomen, dan oefen je dat aansluitend aan het laatste half uur.

Je krijgt na afloop nog een lijst gemaild waar alles nog een keer stap voor stap op staat, afgestemd op jouw auto en de eventuele andere auto’s die je nog wilt polijsten.

Alleen personenauto's

Kom bij voorkeur met een zwarte of donkerblauwe auto. Daarop zie je tijdens de workshop precies wat je aan het doen bent. Een zwarte auto absorbeert al het licht en daardoor zie je iedere kras zitten onder het vele LED TL-licht en de LED spots rondom in de garage. Je ziet ook precies hoeveel krassen je verwijdert en wat het resultaat is van je polijstwerk. Dat zie je op een zilvergrijze of lichte kleur auto niet goed omdat die het meeste licht reflecteren. Dus kom naar de workshop met een zwarte auto en doe jezelf een groot plezier, zo haal je het maximale rendement uit je training.


Busjes en campers passen NIET in de garage. De maximale doorrijhoogte is 1.90 meter. De workshop wordt gegeven in Houten, vlakbij Utrecht.


Deze site is voor het laatst bijgewerkt op zondag 26 maart 2023.

We hebben ook een website voor groot scherm zodat je op je iMac en desktop computer alles in detail kunt lezen en bekijken. Daarop staan ook aanmeldformulieren voor de workshops.

www.auto-krassen-weg-poetsen.nl

95 weergaven
  • Foto van schrijverwegautokrassen

Bijgewerkt op: 5 dagen geleden

Een SiO2 of SiC coating aanbrengen op de lak van je auto is vrij eenvoudig. Mits de lak perfect is voorbereid. Heb je de workshop auto polijsten bij ons gevolgd? Dan heb je de kennis om een auto goed te polijsten. Direct na de workshop leer je in de instructie met maximaal twee personen hoe je een coating perfect aanbrengt.

Als er een probleem ontstaat na het aanbrengen van een keramische coating is dat meestal een hechtingsprobleem, of de coating heeft net te lang gedroogd. Vlekjes ontstaan tussen de coating en de lak, de hechting is niet perfect verlopen. Of strepen ontstaan op de plek waar de coating te laat is uitgepoetst. Goed wassen en ontvetten van de auto is naast het perfect polijsten heel belangrijk. Ook leer je hoe je 'high spots' voorkomt. Ze ontstaan op plekken waar een coating overlappend op een deel van de carrosserie net niet goed genoeg is uitgepoetst en dus ongelijkmatig is aangebracht. De overlappende plekjes worden daar iets donkerder.

Bij ons zijn het altijd persoonlijke instructies, waarbij je 1 op 1 leert hoe je zelf perfect een keramische coating aanbrengt

Met een net aangebrachte keramische coating moet je niet gelijk de weg op gaan. Daarom hebben we hier een motorkap staan en kun je daarop oefenen met het aanbrengen van een keramische coating. Krassen die nog in de lak achterblijven zijn vaak heel goed zichtbaar onder een coating, vandaar de vereiste vaardigheid van het kunnen polijsten. Je sluit de workshop als extra af met het aanbrengen van een SiC-coating op de al gereed staande motorkap.

Benodigde voorkennis: 'een auto goed kunnen polijsten'


Je werkt met een SiO2 of SiC-coating waarbij de techniek van het aanbrengen identiek is. Het is een praktische workshop waarbij we niet theoretisch ingaan op de voor- en nadelen van een coating. We gaan ervan uit dat je daar al voldoende over hebt gelezen en op onze website staat op de pagina ’zelf een keramische coating aanbrengen’ alle informatie. De instructie duurt een half uur en is puur praktijkgericht, je oefent het aanbrengen van de coating op rechte delen en op hoeken en rondingen van een motorkap.


Meer informatie op onze website voor groot beeldscherm en desktop.

https://www.auto-krassen-weg-poetsen.nl/zelf-een-coating-aanbrengen

66 weergaven

Bijgewerkt op: 5 dagen geleden

Ook al heb je nog nooit een auto gepolijst, in 3,5 uur leer je zelf professioneel je auto polijsten. Geen voorkennis nodig. In Utrecht, 149 euro, iedere weekend op zaterdagochtend of zondagochtend om 9.00 uur.


Je leert krassen op je auto te verwijderen door machinaal polijsten. Je leert hoe je de auolak speigelglad polijst zodat de wax perfect kan hechten en hoe je de lak machinaal weer jarenlang beschermd. Je leert hoe je de kunststof delen weer als nieuw krijgt, de afdichtrubbers, de rubber slangen onder de motorkap enz. Hoe de wielen en banden weer schoon worden en blijven. Kortom je hele auto in nieuwstaat. Het professioneel polijsten en detailen van de eigen auto heb ik aan veel mensen geleerd de afgelopen jaren. Lees hun reacties en je weet dat het werkt. Daarbij is mijn methode steeds verder geperfectioneerd. Iedereen kan aan de slag met de door mij ontwikkelde methode en iedere auto gaat er geweldig op vooruit. Afgestemd op particulieren die hun auto beter willen onderhouden. Voor man, vrouw, meiden van 19 en mannen van 75. Mijn methode is voor iedereen haalbaar. Je bent nooit te oud of te jong want het polijsten van je auto is makkelijk te leren en leuk. Maakt niet of je auto oud en verwaarloosd is of net nieuw afgeleverd door de dealer.

Meld je aan voor de workshop als je de volgende stap wilt zetten naar professioneel poetsen en polijsten.

Jij en je auto profiteren van mijn jarenlange ervaring en de kennis van andere professionals die het vak bij mij hebben geleerd. We testen nieuwe middelen en methodes en selecteren alleen de middelen die echt iets toevoegen. Meld je aan voor de workshop als je de volgende stap wilt zetten naar professioneel poetsen en polijsten.


Profiteer van mijn professionele ervaring


In 3,5 uur leer ik je de juiste aanpak

- Met gewone middelen die je overal en bij Nederlandse webshops kunt kopen

- Alleen datgene wat echt effectief is en niet meer dan wat nodig is

- Zodat je thuis gewoon buiten op straat perfect je auto krasvrij polijst

- En jij je auto voortaan simpeler en doeltreffender kunt onderhouden

- Alleen jij, je auto en je instructeur. De workshop is altijd 1 op 1.

58 weergaven
bottom of page