top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverwegautokrassen

Instructie keramische glascoating aanbrengen op autolak

Bijgewerkt op: 25 mrt. 2023

Een SiO2 of SiC coating aanbrengen op de lak van je auto is vrij eenvoudig. Mits de lak perfect is voorbereid. Heb je de workshop auto polijsten bij ons gevolgd? Dan heb je de kennis om een auto goed te polijsten. Direct na de workshop leer je in de instructie met maximaal twee personen hoe je een coating perfect aanbrengt.

Als er een probleem ontstaat na het aanbrengen van een keramische coating is dat meestal een hechtingsprobleem, of de coating heeft net te lang gedroogd. Vlekjes ontstaan tussen de coating en de lak, de hechting is niet perfect verlopen. Of strepen ontstaan op de plek waar de coating te laat is uitgepoetst. Goed wassen en ontvetten van de auto is naast het perfect polijsten heel belangrijk. Ook leer je hoe je 'high spots' voorkomt. Ze ontstaan op plekken waar een coating overlappend op een deel van de carrosserie net niet goed genoeg is uitgepoetst en dus ongelijkmatig is aangebracht. De overlappende plekjes worden daar iets donkerder.

Bij ons zijn het altijd persoonlijke instructies, waarbij je 1 op 1 leert hoe je zelf perfect een keramische coating aanbrengt

Met een net aangebrachte keramische coating moet je niet gelijk de weg op gaan. Daarom hebben we hier een motorkap staan en kun je daarop oefenen met het aanbrengen van een keramische coating. Krassen die nog in de lak achterblijven zijn vaak heel goed zichtbaar onder een coating, vandaar de vereiste vaardigheid van het kunnen polijsten. Je sluit de workshop als extra af met het aanbrengen van een SiC-coating op de al gereed staande motorkap.

Benodigde voorkennis: 'een auto goed kunnen polijsten'


Je werkt met een SiO2 of SiC-coating waarbij de techniek van het aanbrengen identiek is. Het is een praktische workshop waarbij we niet theoretisch ingaan op de voor- en nadelen van een coating. We gaan ervan uit dat je daar al voldoende over hebt gelezen en op onze website staat op de pagina ’zelf een keramische coating aanbrengen’ alle informatie. De instructie duurt een half uur en is puur praktijkgericht, je oefent het aanbrengen van de coating op rechte delen en op hoeken en rondingen van een motorkap.


Meer informatie op onze website voor groot beeldscherm en desktop.

77 weergaven
bottom of page